fbpx

KUNTOSALI VERKOSSA, OLKAA HYVÄ.

”Miksi ette rakentaisi Suomen suurinta kuntosalia verkkoon”, sanoi minulle eräs ystäväni elokuussa tuskastellessaan sen kanssa, että ei itse ole yhtään kuntosalilla käyvä tyyppi, mutta silti haluaisi tehdä lihaskuntotreenejä turvallisesti ja ammattilaisten ohjaamana. Minua nauratti. Kuntosali verkossa. Ei sellainen ketään kiinnosta, ja mitä se edes tarkoittaa?

Lause jäi kuitenkin itsepintaisesti pyörimään päähäni, ja viikon verran sitä haudottuani otin asian puheeksi yhtiökumppanini, Kaisan, kanssa. Hänestä ajatus oli hyvä.
Siitä se sitten lähti. Me emme olleet ikinä ajatelleet, että tulisimme tuottamaan palveluita verkkoon, koska ajattelimme, että hyvinvointi lähtee kohtaamisesta. Ja nimenomaan kasvotusten tapahtuvasta kohtaamisesta.

Mutta. Korona-aika on pakottanut tekemään monta asiaa uudella tavalla, ja montaa niistä digitaalisesti. On teamsit, zoomit, meetit sun muut sovellukset, joista on tullut osa arkea. Olimme kesän aikana rakentaneet verkkokursseja, jotka oli tarkoitus laittaa myyntiin syyskuussa. Sen sijaan, että olisimme vain lanseeranneet muutaman verkkokurssin, päätimmekin avata verkkovalmennuskeskuksen. Ja sen osaksi tulisi myös Suomen -ei ehkä suurin, mutta todennäköisesti monipuolisin- kuntosali verkossa. Lisäksi verkkovalmennuskeskuksemme valikoimaan tulisi etäPT -palvelut, sekä yritysten hyvinvointipalvelut etänä (joita olemme oikeastaan tehneet koko ajan, mutta tulisivatpa erikseen vielä mainittua).

Elo-syyskuun vaihteessa julistin henkilökunnallemme, että aloitamme verkkokuntosalin ennakkomyynnin 1.10., ja itse palvelu avattaisiin 1.11. Siitä alkoi kuumeinen järjestely, vertailu, suunnittelu ja toteutus. Syyskuun puolivälissä projektin todellinen laajuus valkeni minulle, ja pieni paniikki alkoi nostaa päätään. Ehtisimmekö ajoissa? Osaisimmeko? Tulisiko tästä mitään? Entä jos ketään ei kiinnosta? Mihin oikeastaan olimme ryhtyneet?

Viime viikolla minulta kysyttiin, että mitkä ovat fiilikset verkkokuntosalin suhteen. Vastasin, että nyt juna menee jo niin lujaa, että enää ei kannata panikoida, koska mahdollisuus peruutusnappulan painamiseen meni jo. Nyt on vaan tehtävä se, mitä on suunniteltukin. Tähän panostetaan nyt isosti, ja tehdään niin hyvin kuin osataan. Prosessi on ollut tosi mielenkiintoinen, mutta kuormittava. Tekemistä on paljon oman mukavuusalueen ulkopuolella, ja uutta on saanut opetella urakalla. Enkä ikinä olisi uskaltanut lähteä tähän, ellei ympärilläni olisi niin osaavaa ja luotettavaa tiimiä.

Kaikki materiaali, mitä verkkokuntosaliimme tulee, on varta vasten sinne suunniteltu ja kuvattu. Emme halunneet lähteä tekemään samaa, kuin monet muut alamme toimijat (eli livestriimaamaan ryhmäliikuntaa, joogatunteja tms.). Halusimme tuottaa monipuolista treenimateriaalia asiakkaillemme, ja samalla opettaa ja opastaa. Salimme ei ole pelkästään fyysisen treenaamisen paikka, vaan oma osionsa on myös ns. mielen kuntosalilla.

Oikeastaan olen aika innoissani tästä uudesta aluevaltauksesta. Marraskuun ensimmäinen päivä aukeaa kahdeksan eri kategoriaa, joista löytyy jokaiselle jotakin. Uutta materiaalia tulee kuukausittain ja talven aikana saattaa aueta pari uutta kategoriaakin!

Täältä pääsee tutustumaan salin tarjontaan tarkemmin, lokakuun aikana sivuille tulossa myös ilmaisia maistiaisvideoita!

Vieritä ylös