Kiia ja Niina

niina-ja-kiia-1024x768

LeWellin valmentajatiimi vahvistui syksyn alussa kahdella huikealla naisvalmentajalla. Tutustutaanpa heihin vähän tarkemmin:

Kiia Rintala leipoo vapaa-ajallaan voileipäkakkuja ja haaveilee tanssituntien sovittamisesta syksyn kalenteriin. Kiian voi bongata LeWelliltä ainakin kolmena päivänä viikossa. Muuntautumiskykyinen liikuntatieteiden maisteri ja fysioterapeutti venyy joogasta voimavalmennukseen ohjaten monipuolisesti erilaisia pienryhmiä.

SM-tasolla lentopalloa pelannut Kiia veti ensimmäisen ryhmäliikuntatuntinsa jo kahdeksannella luokalla. Sittemmin ryhmäliikunnan aktiivisesta ohjaamisesta on kertynyt jo yli kymmenen vuoden kokemus. Kiia vakuuttaa viimeisen päälle hiotuilla vuorovaikutustaidoilla ja kyvyllä kuunnella. Lempeys ei kuitenkaan tarkoita laiskottelua, vaan allekirjoittanut vahvistaa ko. valmentajan kyvykkyyden haastaa tavoitteellisen treenin tulosvastuun mukaisesti.

Pienvalmennusryhmissä kohtaaminen on intensiivistä ja kuhunkin asiakkaaseen on mahdollista rakentaa yksilöllinen tiivis side. ”LeWell tarjoaa luksusta valmentajalle kun pienryhmien puitteet mahdollistavat keskittymisen kuhunkin asiakkaaseen kunnolla. On aikaa kohdata toinen aidosti ja päästä hänen tarinaansa mukaan.” Kiian valmennusryhminä tällä hetkellä ovat Rentoa rähinää, Pehmeästi kuntoon, Jooga monissa muodoissaan ja Sykesauna. ”Pienryhmävalmennus on yleistynyt trendikäs treenimuoto, mutta se miten se LeWellillä tuotetaan on aivan uniikkia. Ammattimainen ja vastuullinen valmennus on täällä aivan omassa luokassaan.” Valmennusryhmien lisäksi Kiian työnkuvaan kuuluu yritysvalmennusten myynti, kehittäminen ja valmentaminen. 

Kiia haluaa ympärilleen ihmisiä, joilta hän voi oppia ja joihin hän voi luottaa. ”Täällä on ympärillä niin rautaisen ammattitaitoinen jengi, että antaa itsellekin mahdollisuuden oppia ja kehittyä koko ajan lisää. Ja niin hyvä fiilis!” 

Vastapainoksi salitreenille Kiia haaveilee ajan löytymisestä tanssiharrastuksen elvyttämiselle. Hän tunnustautuu myös intohimoiseksi leipuriksi, joka rentoutuu järjestämällä ystävilleen illanviettoja omatekoisine tarjottavineen. ”Mutta laita siihen juttuun nyt kuitenkin, että treenaan enemmän kuin leivon”, Kiia nauraa.

Niina Lappalaisen haastattelunauhasta yli puolet on naurua. Niina tarjoilee treeniin takuuvarmasti kaasua, mutta hän muistuttaa myös jarruttamisen tärkeydestä. Niinan iloinen ja energinen luonteenkuvaus on helppo allekirjoittaa. Taitoluistelutaustainen viestinnän maisteri Niina Lappalainen on harrastanut liikuntaa koko ikänsä. Lajissaan valmentajaksikin kouluttautunut Niina valitsi hetkellisesti työt viestinnän parissa, mutta valmennuksen nälkä ei jättänyt rauhaan. Hän opiskeli lisäksi personal traineriksi ja fysioterapeutiksi, koska palo itsensä kehittämiseen liikunnan puolella ei vain sammunut. 

”Monissa paikoissa on mahdollista ostaa pienryhmävalmennusta lisäpalveluna, mutta täällä se on perusoletuksena kaikessa tekemisessä. Tykästyin pienryhmätreenin järjestelmällisyyteen, mikä on minulle tuttua taitoluistelu-valmennus ajoilta. LeWellillä on lisäksi innostava tiivis työyhteisö ja ammattitaitoinen osaava henkilökunta.” Niinan löytää viitenä päivänä viikossa ohjaamasta Sykesaunaa, Rentoa rähinää, Pehmeästi kuntoon -ryhmää, Toiminnallista treeniä, Corea, Rentoutusta tai Fasciaa. Ryhmien lisäksi Niinaa työllistää henkilökohtainen valmennus, aina saliohjelmista pitkiin, kokonaisvaltaisiin hyvinvointivalmennuksiin. 

”Vahvuuteni ovat liikehallinnan valvonnassa ja liikeratojen korjauksissa sekä motivoinnissa. On hienoa nähdä asiakkaiden kehitys ja elämänlaadun muutos hyvin pienilläkin oivalluksilla. Näistä pienistä onnistumisesta kumpuava asiakkaan onnellisuus on hyvä lähtökohta tarvittaessa isompiinkin muutoksiin.”

Maanläheinen ja helposti lähestyttävä Niina palautuu kuuntelemalla podcasteja ja äänikirjoja metsässä. Hän huolehtii myös asiakkaiden kyvystä tunnistaa jaksamisen rajoja. Yhtenä kokonaisvaltaisen treenaamisen tavoitteena on toimiva stressinhallinta, johon Niina lupaa puuttua jos kaasu meinaa hirttää pohjaan.

Teksti ja kuvat: Mirkka Torikka